وبلاگ طایفه هوت رخشانی نوشت:
جهادگر و سنگرسازبی سنگردلگانی رستم بامری
دفاع مقدس نوشت:
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۵۸
Share/Save/Bookmark
 
به جرأت می توان گفت دوران طلایی جهاد سازندگی دوران دفاع مقدس بوده و با آغاز جنگ تحمیلی با بسیج نیروهای تخصصی مردمی از سراسر کشور گام در همآوردگاهی نهاد که نیروهای متعهد و متخصص آن توانستند حماسه های به یاد ماندنی و بی مانندی را در عرصه جنگ خلق کنند و تا آن جا معمار بزرگ انقلاب اسلامی فرمودند : «زحمات بی وقفه جهاد این سنگرسازان بی سنگر در دفاع مقدسمان از جمله مسایلی است که ترسیم آن در قالب الفاظ نمی گنجد».به سراغ یکی از همین سنگرسازان بی سنگر رفته ایم....
برای آغازسخن لطفا خودتان را معرفی نمائید؟
بسم الله الرحمن الرحیم
اینجانب جهادگربسیجی رستم بامری فرزندمهیم وبرادر روحانی شهیدرحمت الله بامری متولد سال ۱۳۴3می باشم،درخانواده ای مذهبی وعاشق اهل بیت(ع)رشدیافتم،تحصیلاتم را تامقطع پنجم ابتدائی ادامه دادم،از سال1364 جذب نهاد مقدس وانقلابی جهادسازندگی شدم ودرسال 1365به جبهه های حق علیه باطل اعزام شدم.

ازنحوه ورود خودبه جهادسازندگی بگویید ؟
من درسال1364وبا راهنمائی های برادرم روحانی شهیدرحمت الله بامری وکمک برادرجهادگرآقای مهندس آل داوودبه عنوان راننده عضو نهادجهادسازندگی دلگان که آن موقع ها زیرنظرایرانشهر بودشدم .

الگوی شما در این عرصه چیست ؟
الگوی من جهادگرانی بودند که از اول انقلاب بدون هیچ چشم داشتی وفقط به خاطر رضای خدا در مناطق محروم سیستان وبلوچستان خدمت می کردند.

نقش جهادسازندگی درجبهه چی بود؟
حضرت امام خمینی فرموده‌اند که سپاه و جهاد دو بال انقلاب هستند که نظام اسلامی با کمک آنها حفظ شده و به پیش رفته است. به واقع جهادگران رزمندگان و مجاهدان گمنامی هستند که طی دفاع مقدس سنگرسازان بی‌سنگری برای تأمین امنیت و جان سایر رزمندگان بودند. خودشان بدون آنکه حفاظ داشته باشند، خاکریزها و سنگر جان پناه دیگر رزمندگان را تأمین می‌کردند. بسیاری از همرزمانم در همین مسیر به شهادت رسیدند که خون سرخ‌شان مهر تأییدی بر ایستادگی‌شان در روزهای حماسه و خون است.جهادسازندگی به شکل کلی نقش پشتیبانی از رزمندگان را برعهده داشت. از ساختن سنگر و خاکریز گرفته تا جمع‌آوری کمک‌های مردمی و کارهای فرهنگی و خلاصه هرآنچه می‌توانست برای یک نیروی رزمی لازم باشد، برعهده جهاد سازندگی بود. ستاد پشتیبانی جنگ که در پشت جبهه‌ها اقدام به آموزش رانندگان لودر، بولدوزر، رانندگان پایه یک و... می‌کرد تا خدمات رسانی در جبهه‌ها را به انجام برسانند و همانطور که قبلا هم اشاره کردم وظیفه جذب، جمع‌آوری کمک‌های مردمی و ارسال کمک‌ها به جبهه و تأمین نیازهای موجود در صحنه نبرد را برعهده داشت.

در چه عملیات هایی شرکت داشتید؟
باتوجه به اینکه من به عنوان راننده جهاد بودم وظیفه من انتقال آذوقه از پشت خط به خط مقدم بود ودرهرشرایطی ماباید می رفتیم وبستگی به عملیاتی نداشت.

قدری از حال و هوای جهادسازندگی بگوئید و بفرمائید هدف شما از رفتن به جبهه چه بود؟
جهاد در ۲۷ خرداد ۵۸ یعنی حدود ۵ ماه بعد از پیروزی انقلاب به فرمان امام تشکیل شد. ابتدای تشکیل جهاد بچه هایی که در آن برهه وارد شدند به تبع رسالت آن موقع جهاد، کارهایی را که انجام می‌دادند که بیشتر حول درو گندم، ساخت و ساز، فعالیت های عمرانی چون احداث و تعمیر مساجد و مدارس بود. رفته رفته جهاد هرچه جلوتر آمد مسئولیت های بیشتری را خصوصا در حوزه روستایی متقبل شد؛ مدیریت زمین های کشاورزی، توزیع کوپن های روستایی، کارهای دامپزشکی و بهداشتی از این جمله بودند. در واقع جهاد سازندگی، آبادانی روستاها را با تمام ابعادی که داشت بر عهده گرفت. جوانی، انگیزه بالا، انرژی سرشار و پتانسیل و مهم‌تر از همه اخلاص نیروهای آن سال های جهاد از ذهن ها پاک شدنی نیست. آدم هایی که برای کار، از همدیگر سبقت می‌گرفتند و مصداق بارز السابقون السابقون بودند.
مسئول و نیرو، هیچ تفاوتی با هم نمی‌کردند و زمان کار و تلاش که می رسید، همه آستین ها را بالا می‌زدند و مشغول می‌شدند.این عشق و اخلاص و ایثار بچه های جهاد، زبانزد بود.
آرام آرام جهاد وظیفه‌مندتر شد و تشکیلاتی تحت عنوان پشتیبانی و مهندسی جنگ بوجود آمد. ساماندهی کمک های مردمی در ابتدا و اعزام نیروهای مردمی به جبهه های نبرد علیه باطل، از فعالیت‌های اهم این تشکیلات بود.
عموم نیروهای اعزامیِ تحت لوای جهاد، نیروهای مهندسی، فنی، خدماتی، راننده لودر و بولدوزر بودند که البته قبل از ورود به مناطق عملیاتی، آموزش هایی ۴۵ روزه می دیدند. نیروهای آموزش دیده در مقوله های جاده سازی، برف‌روبی، ابنیه فنی پل، تعمیر و نگهداری و احداث جاده ها فعالیت داشتند. طرح های بزرگی همچون پل خیبر، جاده سیدالشهدا(ع)، پل بعثت، انواع و اقسام دستگاه‌های ابداعانه، همگی حاصل مجاهدت نیروهای جهاد سازندگی در طول دوران دفاع مقدس است.

الان اگر کسی بخواهد روحیه شهدا را داشته باشد، چه کار باید بکند؟
بسیجی رستم بامری با اشاره به اینکه امنیت و اقتدار امروز کشور را مدیون شهدا هستیم، خاطرنشان کرد: بازگو کردن ایثارگری‌ها و روحیه شهادت‌طلبی شهدا برای نسل آینده از واجبات است.اگر کسی میخواهد روحیه رزمندگی داشته باشد و مثل شهدا باشد،باید گوش به فرمان ولی فقیه امام خامنه ای داشته باشد.

الان مشغول چه کاری هستید؟
ایشان گفت:درحال حاضربیکار وخانه نشین می باشم واز طرف مسئولین جهاد کشاورزی شهرستان دلگان هیچگونه کمک ویا سرکشی از ما جهادگران قدیمی نمیشود.



خواسته شما از مسئولین چیست؟
خواسته من وسایر جهادگران قدیمی این است که یکی از فعالیت های بر زمین مانده در جهادسازندگی (کشاورزی)که پیشکسوتان جهادمی توانند نقش مهمی در آن ایفا کند، ثبت و ضبط خاطرات شفاهی جبهه و جنگ در عرصه جهاد سازندگی است که موجب تبیین نقش جهاد در دوران دفاع مقدس می شود و این یکی از خواسته های مهم پیشکسوتان جهاد است که کانون می تواند فعالیت‌های تاثیرگذاری در آن داشته باشد

به عنوان سخن آخرپیام شما برای جوانان چیست؟
جوانان باید ادامه دهنده راه امام (ره)و شهدا باشند.،شهدای ما انسانهای وارسته و زمینی بودند که آسمانی شدند و بزرگترین سرمایه خود یعنی جانشان رافدای انقلاب و رهبر نمودند تا ایران اسلامی پایدار باشد، پس ما هم با تبعیت از انها و گوش به فرمان مقتداء و رهبرمان باید جهت ادامه راه آنها و رساندن این پرچم به دست حضرت ولی عصر(عج) جهاد و تلاش نمائیم.
کد مطلب: 20620