به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا یکی ار مهمترین محورهای سخنان رهبری در طول سالیان اخیر بحث بی اعتمادی به آمریکاییها بوده است؛ ایشان در این رابطه فرموده اند: تجربه من این را نشان می دهد آمریکائیها، هم غیرقابل اعتمادند، هم غیر منطقی.
اما اینکه چرا مقام معظم رهبری به بی اعتمادی بر آمریکایی ها تاکید دارند از جمله نکاتی است که هم خود ایشان در بیاناتشان در گذشته و حال به آن اشاره داشته اند و هم اینکه کارشناسان به صورت های مختلف این نکته را واکاوی کرده و به تحلیل درباره آن پرداخته اند. در این بین 2 تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا به علل بی اعتمادی به آمریکایی ها پرداخته اند:
**نقوی حسینی:تاریخ 35 ساله انقلاب نشانگر دلیل بی اعتمادی به آمریکا است
سید حسین نقوی حسینی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا در خصوص بی اعتمادی به آمریکایی ها اظهار داشت: تاریخ 35 ساله انقلاب اسلامی و همچنین دشمنی ها و خصومت های آمریکایی ها علیه ملت ایران که در غالب تحریم ها و تهدید ها علیه ما بوده است، نشان می دهد که نباید به آمریکایی ها اعتماد کنیم که اتفاقا رهبری هم بارها به آن اشاره کردند.
**فرهنگی:سابقه تاریخی آمریکاییها نشان می دهد که نباید به آنها اعتماد کرد
همچنین محمد حسین فرهنگی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی هم در این رابطه می گوید: سابقه تاریخی آمریکاییها این موضع را به خوبی نشان می دهد که آنها قابل اعتماد نیستند حتی در همین بحث مذاکرات همگان دیدند که غربی ها چگونه هربار زیر قول هایشان زدند و به هر دلیلی مذاکرات را متوقف می کردند و حالاهم که به جای لغو تحریم ها از تعلیق تحریم ها حرف می زنند.
وی در ادامه افزود: این موارد نشان دهنده این است که ما نباید از توافق زیاد هم خوشحال باشیم چون طرف غربی ما به هیچ عنوان قابل اعتماد نیست و مداوم عهد خود را می شکند.
**محمدی:آمریکا حاضر نیست واقعیت های نظام جمهوری اسلامی ایران را بپذیرد
از سویی دیگر مهدی محمدی کارشناس ارشد مسائل راهبردی تاکید دارد که آمریکا هنوز حاضر نیست واقعیت های نظام جمهوری اسلامی ایران را بپذیرد و همچنان راهبردهای خود را بر اساس مقابله با این نظام قرار داده است و در این جهت تلاش می کند.
محمدی گفت : آمریکایی ها از همان ابتدا، انقلاب اسلامی ایران را در تضاد با اهداف استکباری خود می دیدند و هیچ وقت حاضر نشدند بزرگترین تحول سیاسی قرن بیستم را که ملت ایران قاطعانه آن را ایجاد کرده اند به رسمیت بشناسند.
وی افزود : راهبردهای آمریکا اعمال فشار و تشدید آن در طول زمان است تا از یک طرف ملت ایران را تضعیف کند و از طرف دیگر برای پیگیری اهداف خود نمایندگانی را در داخل ایران پیدا کنند.
محمدی افزود : اما آمریکایی ها باید بدانند که ملت ایران هرگز دشمنی های آنها را فراموش نمی کند و حافظه تاریخی ملت ایران قدرتمند و هوشمند است.
وی افزود : آمریکایی ها در پی افزایش خطی فشار و تهدید هستند و چون می دانند آن سوی تهدیدها هیچ اقدام نظامی و عملی وجود ندارد خیلی آروزمندند که این تهدیدها جواب دهد.
محمدی گفت : آمریکایی ها در فتنه 88 هم گرفتار محاسبات اشتباهی شدند و فکر می کردند ملت ایران از نظام خود و آرمانها و ارزش های الهی خود خسته شده اند اما این طور نبود.
وی افزود: آمریکایی ها در پی هدفمند کردن تحریم های خود هستند و از سال 88 این تحریم ها زیاد شده است و عملیات اطلاعاتی و سایبری را گسترش داده اند و از جریانی خاصی در داخل کشور حمایت می کنند تا افکار آنها را در داخل نمایندگی کنند.
این کارشناس مسائل راهبردی ادامه داد : آمریکایی ها عملیات روانی و رسانه ای را هم گسترش داده اند.
محمدی گفت : اما ملت ایران تجربه بیش از شش دهه و به طور خاص بیش از سه دهه را دارد که بسیار ارزشمند است و روز به روز قدرتمند تر شده است و در مقابل، آمریکایی ها در بدترین دوران تاریخ سیاسی خود قرار دارند و دیگر نمی توانند با مداخله مستقیم به اهداف خود برسند و به همین علت در پی گسترش درگیریهای منطقه ای هستند که بحران سوریه از آن نمونه است.
وی افزود: ملت ایران به راحتی به دولتمردان آمریکایی اعتماد نخواهد کرد چون آمریکایی ها از همه راهبردهای ممکن از جمله ترور شخصیت های سیاسی و همچنین ترور دانشمندان هسته ای تا پشتیبانی از جنگ تحمیلی عراق و هزاران راهبرد دشمنانه کرده است.
محمدی گفت: آمریکا هنوز هم حاضر نیست این ملت و نظام را به رسمیت بشناسد اما ملت ایران مسیر خود را شناخته است و تا پایان خواهد رفت.
**ایزدی:آمریکا به دنبال براندازی جمهوری اسلامی است
همچنین فواد ایزدی استاد دانشگاه هم گفت : آمریکایی ها هدف مشترکی دارند و آن هم براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران و حکومت اسلامی است اما درباره تاکتیک ها و راهبردهای تحقق این هدف خود اختلاف نظرهایی دارند.
ایزدی گفت : چون آمریکایی ها نتوانستند نظام جمهوری اسلامی ایران را ساقط کنند و تهدیدهای نظامی آنها هم تنها یک طبل توخالی است و نمی توانند اقدام نظامی کنند به مذاکره روی آوردند و می خواهند از ظرفیت مذاکره برای تحقق اهداف پلید خود استفاده کنند .
وی افزود : آمریکایی ها در پی افزایش فشار بر حکومت و ملت ایران اسلامی و در انتظار تاثیر گذاری تحریم ها هستند اما از طرف دیگر از رشد و پیشرفت هسته ای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران هراس دارند به همین علت می خواهند این دو مسیر را به طور متوازن پیش ببرند.
وی گفت : تهدیدهای نظامی آمریکا هم به اعتقاد خودشان تنها یک تهدید است و می دانند که اگر اقدام نظامی کنند به قول خود آمریکایی ها کشتی هایشان غرق خواهد شد.
ایزدی افزود: قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران بسیار قوی تر و مقتدر تر از آنی است که دشمن تصور می کند و تا کنون یکبار هم از آمریکایی ها شنیده نشده است که بگویند قدرت نظامی ایران ضعیف است .