تاریخ انتشار : چهارشنبه ۵ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۵۸
یکی از روشهای تأمین آرامش روان و کنترل تنشهای عصبی استفاده از غلات و سبزیها است.
تغذیه مناسب علاوه بر اینکه بر سلامت جسمی تاثیرگذار است در تأمین سلامت روحی نیز نقش مهمی دارد.
افراد باد در انتخاب الگوی تغذیه دقت کنند تا کمتر دچار تنش و آسیبهای روانی مانند استرس و عصبانیت شوند مصرف زیاد گوشت و غذاهای سرخ شده، فرد را عصبی و تندخو میکند.
غذای سرخ شده موجب تندخویی میشود
افرادی که گیاهخوار هستند و بیشتر از مواد غذایی گیاهی استفاده میکنند کمتر به استرس و تنشهای عصبی دچار میشوند،یکی از روشهای تأمین آرامش روان و کنترل تنشهای عصبی، استفاده از غلات گیاهی و سبزیها است زیرا این مواد غذایی نقش مهمی در کاهش استرس دارند.
استرس در همه افراد مشاهده میشود و به نوعی همه استرس را تجربه میکنند افرادی بیشتر در معرض استرس هستند که گوشت قرمز بیشتری مصرف میکنند.
مصرف شیرینیها استرس را افزایش میدهد
مصرف شیرینیها علاوه بر افزایش قند خون ترشح انسولین در بدن را افزایش میدهد که این حالت منجر به ایجاد استرس در افراد میشود.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه متاسفانه مصرف غذاهای فوری و نوشابههای گازدار در جامعه شایع است، ادامه داد: غذاهای فوری و به خصوص نوشابههای گازدار قند خون را افزایش میدهد که همین امر در ایجاد استرس و تنشهای عصبی نقش بسیاری دارد.
کمبود ویتامینهای گروهB در ایجاد استرس و حالتهای عصبی مؤثر است، علاوه بر کمبود ویتامینB کمبود پتاسیم و منیزیم نیز در ایجاد استرس و حالتهای عصبی مؤثر است.
برای تأمین ویتامین B لازم است از سبزیها، میوهها و حتی سبوس برنج در برنامه غذایی استفاده کرد.
سبزیها و میوهها نقش مهمی در تأمین سلامت روان و کاهش تنشهای عصبی دارند،لازم است روزانه شش واحد میوه و حداقل300 گرم سبزیها و میوه در برنامه غذایی گنجانده شود و افراد از انواع مختلف سبزیها استفاده کنند که بهترین سبزیها در این میان کلم و هویج است.