راحت الحلقوم زعفرانی
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۰۳
Share/Save/Bookmark
 
راحت الحلقوم زعفرانی

مواد لازم: 

شکر .......................... 250 گرم (که میشه یک پیمانه یا یک لیوان پر)

آب ............................ 3 پیمانه (750 میلی لیتر)

نشاسته ..................... 100 گرم (که میشه نصف پیمانه)

وانیل .......................... یک چهارم قاشق چایخوری

عرق هل (یا گلاب) ......... یک تا دو قاشق مرباخوری

آرد گندم ...................... به میزان لازم برای آردپاشی قالب

زعفران دم کرده ............. به میزان لازم 

گردو ........................... به میزان لازم

پودر نارگیل ................... به مقدار کافی برای تزئین

یه توضیحی بدم: این مواد برای یه ظرف 10 در 15 خوبه.... 

------------------------------------------------------------------------------------

طرز تهیه:

1- خب، اول از همه قالبمون رو آردپاشی می کنیم که وقتی موادمون آماده شد هول نکنیم و بدو بدو و شلخته آردپاشی رو انجام ندیم!!! ظرفی که برای این کار انتخاب می کنیم اصلا لازم نیست قالب باشه... میشه از سینی یا هرچیزی که حداقل یه سانت ارتفاع داشته باشه استفاده کرد.... 

حالا برای آردپاشی: اول قالب یا سینی یا هرچیزی که انتخاب کردیم رو چرب می کنیم، بعد روش آرد می پاشیم.... چرا؟ برای این که اگه فقط آرد بپاشیم موقع ریختن راحت الحلقوم آردها جابجا میشن ... نتیجه این میشه که یه تیکه هایی از راحت الحلقوم زیرشون آرد نیست .... آخرش یه تیکه هایی جدا میشن از ظرف یه تیکه هایی نمیشن.... خب این از قالب یا سینی یا ظرف نهایی که قراره راحت الحلقوم رو توش بریزیم خنک بشه.. گردوها رو هم آماده می کنیم که وقتی راحت الحلقوم رو ریختیم تو قالب، بذاریم روی راحت الحلقوما:

2- خب بریم سراغ خود راحت الحلقوم:

اول از همه شکر رو با 2 پیمانه (یا لیوان) آب مخلوط می کنیم و می ذاریم روی حرارت متوسط که شکر آب بشه.....

همزمان می ریم اون طرف، یک پیمانه آب باقیمونده (که حتما باید سرد باشه) رو با 100 گرم نشاسته مخلوط می کنیم... اگه با آب داغ مخلوط کنیم نشاسته گوله گوله میشه و حل نمیشه..... 

ببینید این شکلی میشه: 

3- وقتی که شکر داخل آب حل شد، محلول نشاسته رو توش می ریزیم و هم می زنیم..... خب تو این مرحله عرق هل رو بهش اضافه می کنیم.... و همین طور زعفران دم کرده..... که البته من از صافی چای رد کردم که پرزهاش تو راحت الحلقوم نباشه... اگه دوست دارید پرزهاش دیده بشه همین جوری بریزید...

یه توضیحی رو همین جا بدم: من دوست داشتم راحت الحلقومی که درست می کنم یه ذره عطر و بوی سنتی داشته باشه.... واسه همین عرق هل بهش اضافه کردم و زعفران و گردو.... خب همه مون خدا رو شکر چیزی که زیاد دیدیم راحت الحلقومه! خیلی کارا می شه کرد.... میشه رنگ خوراکی ریخت توش..... اصلا عرق هل نریخت! یا مثلا اگه دوست داریم یه ریزه طعم ترش هم داشته باشه میشه جوهرلیمو توش بریزیم .... واسه اینقدر مواد باید یک هشتم قاشق چایخوری جوهرلیمو توش بریزیم.... پس اینا همش بستگی به خودمون داره.

4- خب ... مرحله مهم کار همین جاست.... باید این مخلوط رو روی حرارت هم بزنیم تا این که مواد از قابلمه جدا بشه ... یا اگه یه ذره از مخلوطمون رو بذاریم تو دهنمون آب نشه، بلکه جویده بشه... خرپ و خرپ لازم نیست بکنه! مرز بین حل شدن تو دهن و جویده شدن کافیه.... وقتی که موادمون کاملا به این مرحله رسید، وانیل رو بهش اضافه می کنیم..... میشه تو این مرحله یه قاشق چایخوری کره هم برای عطر و بوی بهتر بهش اضافه کرد که من نداشتم و اضافه نکردم البته!

5- خب حالا این مواد رو داخل قالب یا سینی یا هر ظرفی که انتخاب و قبلا آردپاشی کردیم می ریزیم..... گردوها رو روش می ذاریم و روش پودر نارگیل می پاشیم .....

این مواد رو نیم ساعت تا یه ساعت می ذاریم تو یخچال تا ببنده.... پس اگه دیدید بعد از نیم ساعت و یه ساعت نمیشه برش زد و از ظرف جدا نمیشه و شل و ول تو ظرف مونده این یعنی مخلوط نشاسته رو کم حرارت دادید.....بعدش هم که میاریم برش می زنیم و دورش رو تو آرد یا پودر نارگیل می غلتونیم

اینو زود گذاشتم شاید کسی برای شب یلدا خواست درست کنه...

انصافا خوشمزه است.... نوش جان قلب

------------------------------------------------------------------------------------

نکات رژیمی:

خب نشاسته و شکر جزء موارد پرکربوهیدرات هستند دیگه! قهر

-------------------------------------------------------------------------------------------

نکات آشپزی:

- تو متن هم گفتم که میشه راحت الحلقوم رو با رنگ خوراکی، جوهرلیمو، بدون گردو، با گردو، یا هر مدلی که به ذهنتون می رسه خوشمزه میشه درست کرد.... 

- نشاسته رو حتما تو آب سرد باید حل کنیم وگرنه گوله گوله میشه..

- موادمون رو وقتی از روی حرارت برمی داریم که موقع هم زدن از قابلمه جدا بشه یا وقتی تو دهنمون می ذاریم حل نشه بلکه جویده بشه...

- وانیل رو آخر کار، یعنی یه کمی قبل از خاموش کردن شعله، اضافه می کنیم....

- برای آردپاشی ظرفمون، اول چربش می کنیم بعد با الک یا صافی آردپاشی می کنیم که آردها حرکت نکنن....

کد مطلب: 19741