عروسکها از اتاق دخترم کوچ کردند
اجتماع نوشت
16 دی 1393 ساعت 8:19
وبگاه "درهمانه" نوشت:
یکی از دوستانم به اسم مریم تماس گرفت و قرار پارک گذاشت منم که خسته امتحان امروز بودم با خودم گفتم کمی استراحت بد نیست قبول کردم ساعت 5 پارک بودم تا مریم زودتر از من اومده با کلی سلام احوال پرسی نشستیم انگار مریم چند دقیقه یک بار به فکر فرو میرفت سوال کردم دلیل حواست پرتی امروزت چیست؟ گفت دخترم چند مدتیه که از صبح که بیدار میشه مدام با تب لت بازی میکند. انگار اون دختری که عاشق عروسک هایش بود رفته و کسی دیگه ای اومده در واقع عروسک ها از اتاق دخترم کوچ کردند.
من : جدا دخترت نیکا رو میگی؟
مریم : آره عزیزم
من : نیکا که فقط 6 سال دارد.
مریم : آره هستی جان
من : خب چطور شد برایش خریدید؟
مریم : قبل از تولدش به این فکر بودم که چه بخریم که شادش کنه دیدم پسر خواهر شوهرم 5 سالشه و همچنین دختر برادرو خواهر خودم براش خریدند گفتم شاید نیکا هم دوست داشته باشه آخه دیده بودم وقتی اونها بازی میکنند چطور نگاشون میکنه و یه چند باریم بهم گفته بود. منم به پدرش گفتم اول مخالفت کرد اما بعد راضی شد و براش خریدیم.کم کم داریم پشیمان میشوم که برایش خریدیم.
من : مگه با تب لت چه چیزهایی نگاه میکنه؟
مریم : باز های مختلف که دانلود کردن هم خودش یاد گرفته .
من : مریم جان چیزی بگم ناراحت نمیشی؟
مریم : نه عزیزم ناراحت نمیشم میدونم کار خودم اشتباه بوده . از یک طرف به چشم هم چشمی دخترم جواب دادم و براش خریدم و از طرفی ساعتی را برای کار با تب لت مشخص میکردم که بخاطره هم سن های خودش که تو خانواده هستن نمیشد.
من : درواقع آره از اول کارت درست نبوده بچه 6 ساله باید بازی کنه جنب و جوش داشته باشه فعالیت کنه تا ذهنش خلاق بشه وقتی یک دستگاه بهش میدید تا ببخشید یک خورده خودت از سرو صدایش راحت تر باشی و وقت آزاد بیشتری برا خودت داشته باشی با اینکه به خیال خودت فکر میکنی داخل خونه است و خیالت راحته اما باعث چیزی شدید که شاید عوارض جبران ناپذیری شود.
همون موقع خانواده ایی که در کنار ما نشسته بودند انگار صدای مریم را شنیده بودند خانم جوان در بین آنها بود که گفت خانم این که مشکل نیست ناراحتی ندارد چیکار کنه بچه تنها تو خونه هم بازی ندارد همین تب لت میمونه براش مادر هم که نمیتونه از صبح تا شب بازی کنه باهاش میره میشینه یک گوشه سرش هم میکنه تو تب لت و کامپیوتر چیزی نمیگه آرامش همه خونه را میگیره مادر هم نفس راحت میکشه . بیخیال خانمی بیخیال
مریم : آخه چند روز پیش شنیدم نوجوانی به دلیل این که 15 ساعت بدون وقفه مشغول بازی با کامپیوتر بود، دچار حمله های عصبی شد و کارش به بیمارستان کشیده است!
من : بنظر من هر چیزی مثل دو روی یک سکه استفاده خوب میشه باهاش کرد استفاده بد هم آره میشه باهاش کرد باید به بچه ساعت مشخص داد برای بازی کردند و از همین حالا قانون مندش کرد. بازی کامپیوتر و تب لت هم بازی استاندارد داره بازی های غیر استاندارد هم داره مریم جان اگه بازی هارو بشناسید و برای دانلود هر بازی از تو اجازه بگیره خیلی خوب میشود حتی گاهی پدر و مادرها با کودکان همراه شوند؛ بازیهای دسته جمعی میتواند به صمیمیت روابط خانواده و ایجاد رقابت سالم در میانشان کمک کند.
در بین خانواده پسر جوانی نشسته بود که گفت : من چند مدت پیش در سایتی مطلبی را خواندم که بچه ها را به جای بازی های کامپیوتری به فعالیتهای فرهنگی از جمله کار دستی، قصه گویی، نمایش خلاق، رو خوانی کتاب، زبان انگلیسی و فعالیت های هنری مثل سفال، نقاشی، خوشنویسی و فعالیت های ادبی و ورزش تشویق کنید که همچنین باعث رشد و خلاق شدن ذهن می شود.
مریم : درسته اما ما اینقدها پول دارنیستیم که بتوانیم هزینه کلاس ها را پرداخت کنیم.
پسر جوان : موسسه هایی است که با قیمت متوسطی این کلاس ها را برگزار میکنند در ضمن شما که قرار نیست همه این کلاس ها را یک جا دخترتون را بفرستید.
من : واقعیت عجیبی اینکه بازیهای رایانهای یکی از ارزانقیمتترین سرگرمهایی است که در کشور ما در دسترس نوجوانان و جوانان قرار دارد و قیمتی که بابت یک بازی میپردازید به تعداد دقیقه ای که از آن استفاده میکنید خیلی کم است. از طرف دیگر بازیهای رایانهای جایی انجام میشوند که از نظر والدین، امنترین مکان برای سرگرمی فرزندان است. بازیکنندهها معمولا در خانهها و جلوی چشم پدر و مادرها بازی میکنند و بسیاری از والدین از این موضوع راضی هستند.
مریم : البته بازی های رایانه ای می تواند اثرات مثبتی مثل رشد شخصیت و رفتار، پرورش استعداد، خلاقیت، پرورش تمرکز و دقت، افزایش هوش، تقویت ذوق هنری، آموزش مفاهیم پیچیده، انتقال فرهنگ و غیره را داشته باشند.
خانم جوان : بله احسنت منم به همین دلیل برای پسرم خریدم و راضی هستم.
مریم : شما میدونید پسرتون چه بازی های میکند؟
خانم جوان : نه من کاری به سیستم و تب لتش ندارم فقط گاهی میگه مامان کشتنم یا گاهیم بلند میشه با خودش یا من تفنگ بازی و شمشیر بازی میکنه.
پسر جوان : (با حالت خنده ریزی) آره منم یک مرتبه دیدم داره بازی آرایش دخترانه بازی میکرد.
خانم جوان : (با تعجب ) جدی میگی محسن!
خانم مسنی که به ظاهر مادر خانم جوان بود و خود را مدیر یک دبستان دخترانه معرفی کرد گفت : اعصاب نوجوان، به علت درگیر شدن شدید او در ماجرای بازی، فشار زیادی را بر او وارد می کند، این هیجانات کاذب همچنین سلامت روانی کودک را به خطر می اندازد، پوست فرد همواره در معرض بمباران پرتوهایی قرار می گیرد ،چشمان فرد دچار عوارض می شود، به قدرت بینایی و ذهنی شان فشار می آورند ، ستون فقرات و استخوان بندی او دچار اشکال و در نتیجه به آرتروز مبتلا می شود. همچینن، احساس سوزش و سفت شدن گردن، کتف ها و مچ دست از دیگر عوارض کار به نسبت ثابت و طولانی مدت با رایانه است ،بر دستگاه گردش خون و گوارش او تاثیرهای منفی دارد ایجاد تهوع و سرگیجه، به ویژه در کودکان و نوجوانانی که زمینه صرع دارند، از دیگر عوارض این بازی هاست.
مریم : بله بعضی موارد را در فرزاندانمان تقویت میکند اما اعدم آموزش صحیح به کودکان و نوجوانان، معرفی بازی های رایانه ای و انواع آن به طور غیر صحیح، آشنا نبودن کاربران به زبان رایانه و ... کودکان در عمل به سمت بازی هایی سوق داده شده اند که اثرات زیان باری دارند. بازی های غیراستاندارد رایانه ای در ایجاد و بروز پرخاشگری موثر است ومی توانند پرخاشگری را در کودکان بالا ببرد.
من : بازی های گوشی، رایانه ایی،سگا،پلی استیشن و ... می توانند باعث بروز رفتارهای ضد اجتماعی و ناسازگاری شوند و موجب اضطراب فرد گردند. چنین بازی هایی باعث وسواس، رفتارهای اعتیاد گونه، غیرانسانی شدن بازی کنندگان، رشد رفتارهای ضد اجتماعی، خالی شدن عواطف و مشکلات سلامتی می شوند.
پسر جوان : بله بعضی ها فکر می کنند اعتیاد فقط مخصوص مواد مخدره در حالیکه باید بدانید که عادت به هرچیز دیگر به غیر از مواد هم چون بازی های رایانه ای نیز اعتیاد محسوب می شود.
من که دیدم بحث داغه اینترنت گوشیم را روشن کردم و مطلبی را خواندم : بازار داغ بازی رایانه، بازار سیاه وسیعی در سطح کشور به وجود آورده است که به دلیل عدم وجود قانون کپیرایت، عناوین متنوع بازیهای تولید کشورهای دیگر با قیمتی نازل در بازار عرضه میشوند. که دراین صورت انواع صحنه های مبتذل فرهنگی در دل چنین بازی هایی وارد خانه ها می شود. چه بسا اکثر والدین باخیال این که سرگرمی فرزندشان را در خانه فراهم ساخته انداز این موضوع بی خبر هستند که وی با تعداد زیادی از لغات رکیک انگلیسی، رفتارهای خشن ضد فرهنگی و حتی بسیاری تصاویر برهنه و مستهجن آشنا می شوند. همچنین موجب پرخاشگری، شرطبندی، کمشدن علاقه به فعالیتهای بدنی (در بعضی افراد بروز چاقی و در برخی سوء تغذیه)و اجتماعی،فرار از مدرسه، دزدی برای تهیه پول بازی، صرف پول تغذیه برای بازی، گوشهگیری و آسیب بینایی کاربران و دهها مورد مخرب دیگر از عوامل اعتیاد به چنین بازی هایی است.
پسر جوان : عرضه بازیهای رایانه غیرمجاز که بهجای ترویج فرهنگ ملی و اسلامی خود موجب به تزریق فرهنگ بیگانه می شود.
مریم : پس بازی های کامیپوتری به اندازش و اگه بازی های استاندارد باشند و با توجه به سن بچه ها انتخاب بشند خوب است حتی باعث رشد خلاقیت و نوآوری کودکان است. بازیهایی که بیشتر سلولهای مغزی را به کار وادار و فکر آنان را درگیر کند؛ نرمافزارهای آموزشی میتوانند نقش مهمی در این زمینه داشته باشند.اما غیر از این میتونه خطرناک باشه حتی راهی خدایی نکرده بیمارستان شوند.
پسر جوان : پدر و مادرها باید تا حدی با بازیهای رایانهای آشنا باشند و بدانند که هر بازی برای چه سنی مناسب است؛ و در این زمینه از کارشناسان کمک بگیرند، والدین از آسیبهای مخرب بازی ها برای کودکان صحبت کنند، ساعات معینی اجازه انجام بازیهای رایانهای را بدهید شاید برای دفعات اول آنان کمی مقاومت نشان دهند، اما به مرور زمان به نظم استفاده از رایانه عادت میکنند والدین زمان بیشتری را در کنار فرزندان خودشان بگذرانند. هر قدر صمیمیت و ارتباط صحیح بین فرزندان وخانواده بیشتر باشد، زمینه استفاده از چنین بازیهایی کمتر فراهم میشود.
همه تایید کردییم حرف های همدیگر را حتی خانم جوان هم به فکر فرو رفته بود و اما چیزی است که در جامعه باب شده و راه فراری نیست فقط باید والدین هوشیار تر باشند و نظارت بر بازیها ، بازی های آموزشی و تربیتی را برای رشد فرزندان خود انتخاب کنند و همچنین به درجه بندی سنی توجه داشته باشند البته این موضوع که ردهبندیهای غربی کاملا با فرهنگ خودشان منطبق است و اصلا به فرهنگ ما ربطی پیدا نمیکند جای بررسی زیادی دارد؛ اما به قول معروف «از هیچی بهتر است!».
انتهای پیام
کد مطلب: 19554
آدرس مطلب: https://www.baham91.ir/vdcdok0f.yt0nk6a22y.html